Winkelhuis

Tekst van Meergezinswoning in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4177)

Breedhuis van vier traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit het vierde kwart van de 19de eeuw met houten winkelpui, slechts licht gewijzigd voor garagepoort rechts rechthoekige vensters in riemomlijsting voorzien van gietijzeren leuning; lichte varianten in de behandeling van de lekdrempels die respectievelijk onderling verbonden, doorlopend en gescheiden zijn en de gevel horizontaal geleden. Gevelbeëindiging door middel van kroonlijst met tandlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek