Huis In de Laatsten Stuiver

Tekst van Afspanning In de Laatsten Stuiver (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41766)

Vermoedelijk herberg met classicistische voorgevel uit einde 18de eeuw. Ruim dubbelhuis met drie verdiepingen en elf traveeën, waaronder het bredere middenrisaliet, op de benedenverdieping voorzien van een rechthoekige inrijpoort (stijlen met Franse voegen, fries met medaillonversiering en kroonlijst) en op de bovenverdieping gecantonneerd door oplopende pilasters met Franse voegen. Geprofileerd hoofdgestel boven vijf oculi (zolderverlichting). Rechthoekige vensters met vlakke zandstenen omlijstingen. Gewijzigde ordonnantie op de benedenverdieping (op de poorttravee na).