Hoekhuis met traditionele kern

Tekst van Hoekhuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4170)

Hoekhuis met drie bouwlagen en pseudo-mansardedak met dakkapellen, elk bekroond door een driehoekig fronton. Huidig uitzicht uit de 19de eeuw, doch met oudere kern (17de eeuw?).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels van respectievelijk vier en drie traveeën voorzien van muurankers en beëindigd door middel van brede kroonlijst op modillons. Rechthoekige vensters met lekdrempels, behalve op de derde verdieping van de voorgevel. Borstweringen van laatstgenoemde uitgewerkt met rechthoekige casementen. Begane grond, met afgeschuinde hoek, recent bekleed met geglazuurde tegels en geopend met brede winkelramen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek