Parochiekerk Sint-Remigius

Tekst van Parochiekerk Sint-Remigius met kerkhof (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41595)

Eénbeukige ruimte van drie traveeën achter een classicistische voorgevel van zandsteen, voorzien van een portaal (gedagtekend 1747 op de makelaar) en van vensters onder een eenvoudige klokkentoren in dezelfde stijl. Nog kruisribgewelven op pilasters met classicistische strekking. Klein uitspringend transept, vijfzijdig koor en lage sacristieën in neoclassicistische stijl (1863).

Mobilair. Kleine barokpiëta, in de noorderkruisarm (17de eeuw), een Sint-Remigius in de zuidarm (volkskunst, 17de eeuw). Barokkandelaars; classicistische wijwatervaten.