Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Antonius Abtparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41558)

Classicistisch huis met twee verdiepingen, gebogen zadeldak en dakkapel uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Baksteenbouw met gebruik van zandsteen, onder meer voor de plint, de regelmatige hoekstenen, deuren vensterstijlen en geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters en deur voorzien van een korte uitstekende sluitsteen. Zijpuntgevels voorzien van schouderstukken en muurvlechtingen. Van de oorspronkelijke Louis XV-binnenhuisversiering zijn onder meer de trappaal en stucplafonds in de gang en het salon bewaard gebleven. Voorgevel ontsierd door een luifel.

Auteurs:  Genicot, Luc; Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych