Jezuïetenhof

Vroeger in het bezit van het Jezuïetencollege te Leuven. Gesloten hoeve met de woon- en dienstruimten rondom een groot rechthoekig binnenhof.

Poortgebouw met zandstenen rondbooginrijpoort (boog rustend op imposten en stijlen met geprofileerde basis) en duifhuis, afgedekt door een mansardedak bekroond met een kleine peerspits en mast, aan de binnenplaatszijde gedateerd ANNO 1761 (rechteranker). Bijbouw gemerkt P.V. 1886 op de korte rechterzijde.

Vrij grote langsschuur met monumentale rondboogpoort op imposten ingeschreven in een rechthoekige omlijsting gemarkeerd door een zware kroonlijst.

Tegenover de ingang, het boerenhuis met twee verdiepingen en zadeldak tussen aanleunende bijbouwen; linkerbijbouw gedateerd 1760.

Op de korte linkerzijde, langsschuur met resten van leembouw, zijgeveltop in vlechting voorzien van drie oculi, eenvoudige rondbooginrijpoort met zandstenen omlijsting. Het hof is heden in twee eigendommen onderverdeeld; een gedeelte van de vroegere stallen werd tot tweede woonhuis verbouwd.