Herenhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4142)

Enkelhuis met vier traveeën en drie bouwlagen onder diep gericht zadeldak (asfalt), voorzien van een dakkapel met driehoekig fronton. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl. Horizontaal geleed door sterk geprofileerde en vooruitspringende onderdorpels en door de kroonlijst met klossen en gekoppelde modillons. Rechthoekige vensters in riemomlijsting met oren en sluitsteen op neuten. Rondboogvormige geblokte (neo)barokke poortomlijsting van beschilderde blauwe hardsteen, voorzien van imposten en neuten; de sluitsteen draagt een gekorniste puilijst die doorgetrokken is in de lekdrempels; hieronder een doorlopende fries van afwisselend blinde metopen en trigliefen met guttae. Links van de poort een later toegevoegde houten winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek