Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4138)

Neoclassicistisch burgerhuis met beraapte lijstgevel van drie traveeën en vier bouwlagen onder recent pseudo-mansardedak, waarvoor bouwaanvraag uit 1846, in opdracht van J.B. Collin.

Risaliet vormende rechter travee, waarschijnlijk eertijds gemarkeerd door ingangsomlijsting. Rechthoekige vensters in riemomlijsting, op de bovenste verdieping met oren en doorlopende lekdrempels waaronder een decoratieve fries. Accent op de deurvensters van de bel-etage die bekroond zijn door een gestrekte druiplijst onder stucco-versiering van gestileerd loofwerk. Zeer storend gewijzigde begane grond (samen met nummer 13) en toegevoegde dakverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek