Klooster

Voormalig klooster, samen met de aanpalende school opgericht in 1914-1922 met financiële steun van gravin Jeanne de Merode (zie gevelsteen met opdracht van de schenking aan Onze-Lieve-Vrouw). Neotraditioneel, alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met verspringende volumes onder haakse leien zadeldaken.

Combinatie van bakstenen lijst- en trapgevels met hardstenen puilijst, kordons en baksteenbanden, sierankers. Gekoppelde en getoogde vensters met hardstenen dorpels. Vernieuwde deur in korfboogomlijsting met tweedelig bovenlicht onder erker op hardstenen consoles, symbolisch bas-reliëf met spreuk "christo in pauperibus". Zijgevel met schouwaanzetten. Tuin afgesloten door bakstenen muur.

Auteurs:  Steyaert, Rita