Stadswoningen

Tekst van Vier winkelhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4123)

Huizen tegen de noordzijde van de Sint-Carolus Borromeuskerk en haar annexe gebouwen aangebouwd. Verschillende hoogten, nokrichtingen en dakconstructies. Enkele fraaie houten winkelpuien, aansluitend bij de reeks winkelpuien van de Wijngaardbrug. Nummer 16 behield oude muurankers. Nummer 20. Diephuis van twee traveeën en drie en een halve bouwlaag onder schilddak. Fraaie bepleisterde en beschilderde lijstgevel in second-empirestijl, gebouwd in 1859. Houten winkelpui. Rechthoekige vensters omgeven door rijke Napoleon III-decoratie van de geajoureerde borstweringen, de sleutels van de omlijstingen de consoles onder de fraaie kroonlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek