Stadswoning Den Heilige Geest

Smal pand van drie bouwlagen, deel uitmakend van een gebouwencomplex met ingang Reyndersstraat nummer 18. Lijstgevel met natuurstenen parement, in het eerste kwart van de 20ste eeuw te dateren. Begane grond bepaald door gelede sterk vooruitspringende puilijst, voorzien van hogels. Rechthoekige deuren in riemomlijsting met schilden. Bovenverdieping geopend met rechthoekige vensters met lekdrempels en rolluikkasten, het middelste breder dan de zijvensters en telkens bekroond door een paneel, laatstgenoemde op de hoofdverdieping voorzien van een inscriptie: "Dit huis heet/ den H. Geest" en een gebeeldhouwde voorstelling van de Heilige Geest in een stralenkrans waarboven een gebroken waterlijst. Onder de sterk vooruitspringende kroonlijst een geleed kordon.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek