Huis Sint-Franciscus

Voormalig huis "Sint-Franciscus" (1561), samen met nummer 4. Hoekhuis met drie bouwlagen (oorspronkelijk met insteek?), onder zadeldak (asfaltbekleding) met grondig verbouwde kern uit de 16de eeuw. Noordgevel (Haverstraat) bepleisterde en verankerde puntgevel van drie traveeën op de bovenverdieping twee gekoppelde rechthoekige vensters en blinde derde travee van de oostgevel (Grote Pieter Potstraat): vrijwel blinde lijstgevel van vier traveeën afgezet met kwartholle geprofileerde daklijst, laatstgenoemde onderbroken voor dakkapel met puntgeveltje, en schouderstukken. Storende, doorlopende dakgoot. Begane grond vrij recent bekleed met geglazuurde tegelwand. Westgevel: halfronde uitbouw van een trappenhuis.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek