Dorpswoning

Tekst van Dorpswoning gedateerd 1847 met ommuurde tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89980)

Tweeverdiepingshuis met zadeldak (pannen) en dakkapel, in een arduinen gevelsteen boven de huisdeur gedateerd "P.V.D. ZYPEN/ M.E. V.D. MOORTEL/ 1847".

Beschilderde en gecementeerde voorgevel met een rechthoekige deur in een smalle arduinen omlijsting met houten waaier en beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin. Rechthoekige muuropeningen en een bakstenen oculus in de achtergevel. Rechterzijgevel gecementeerd.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne