Banbrouwerij De Kam

Tekst van Banbrouwerij-herberg De Kam (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89970)

Voormalige banbrouwerij daterend uit de 17de-18de eeuw, voorheen deel uitmakend van de plaatselijke heerlijkheid en reeds vermeld in 1570. Tweeverdiepingshuis van zeven traveeën afgedekt met een zadeldak (pannen) en opgetrokken uit witgekalkte baksteen met een gepikte plint.

Lage rechthoekige deur met kwartholle posten van zandsteen en een houten latei; kruisvensters van zandsteen met bewaarde kruiskozijnen op de bovenverdieping en met dubbele ontlastingsboogjes op de begane grond. Links van de deur, opkamer van twee traveeën met voormalige kruisvensters, twee kleine rechthoekige keldervenstertjes en twee gelijkaardige bovenvenstertjes. Bakstenen muurvlechtingen in de rechterzijgevel en sporen ervan in de linker. Gewijzigde achtergevel voorzien van recente bijgebouwen.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Banbrouwerij-herberg De Kam [online], https://id.erfgoed.net/teksten/41041 (geraadpleegd op ).