De Fonteyne

Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen afgedekt door een zadeldak (nok loodrecht op de straat); uit het vierde kwart van de 16de eeuw (1598?). Trapgevel van bak- en natuursteen met ankers in traditionele stijl. Gerestaureerde rechthoekige vensters - oorspronkelijke kruiskozijnen - met witstenen negblokken en waterlijst. Rechthoekig drielicht met rechthoekig luikgat; in de top vernieuwde dekstenen en het bekronend topstuk. Winkelpui loopt door in nummer 19: gedecapeerde lijstgevel met sporen van witsteenbanden; oude kern doch grondig verbouwd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek