Boerenwoning

Tekst van Afspanning In de Houten Pomp (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40913)

Boerenhuis met anderhalve verdieping en zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Oorspronkelijke breuksteenbouw vergroot en verhoogd met baksteen.

Rechthoekige vensters op de begane grond met zandstenen posten en sponning; in nummer 680 zandstenen rondboogdeur met kwarthol profiel uitlopend op een driehoekig neutje in de neg, uitstekende imposten en in de druiplijst opgenomen sleutel. Toegevoegde deur in nummer 678. In de zijgevel (Voskapellelaan) sporen van vlechtingen wijzend op een oorspronkelijk éénlaags gebouw.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne