Pakhuis

Pakhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw, "Magazijn voor alle soorten spiegels en vensterglas" volgens opschrift.

Bakstenen gevel van twee traveeën en drie bouwlagen met gestileerde lelie-ankers, schaars verlevendigd met gecementeerd paneelwerk. Vensters in linker travee, laaddeuren in de tweede, alle steekboogvormig en met arduinen lekdrempels. Rechter travee verhoogd in dakvenster met puntgeveltje, hetgeen het verticaliserend aspect accentueert. Balkgat voor hijsinrichting in de top. Begane grond recenter verbouwd voor ruime garagepoort, overspannen door ijzeren I-balk (eerste kwart van de 20ste eeuw).

Interieur: bakstenen bevloering op gelijkvloerse verdieping; zolderingen op zware houten balken, welke op binnenpilasters rusten. Toegang tot de verdieping is weggebroken. Achter de poort interne laadschacht, met vroeger hijsmechanisme vermoedelijk nog op zolder aanwezig.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek