Pastorie van Wezembeek

Tekst van Pastorie Sint-Pietersparochie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40870)

Ommuurde voormalige pastorie (sedert begin 20ste eeuw verkocht). Tweeverdiepingshuis van zes traveeƫn met zadeldak (leien) op uitgewerkte houten modillons, door voorgevelankers gedateerd 1741. Rechthoekige vensters in omlijstingen met negblokken van zandsteen en voorheen met kruiskozijnen. Rechthoekige deur van zandsteen.

Gecementeerde rechterzijgevel met schouderstukken. Linkerzijpuntgevel van baksteen met vlechtingen en schouderstukken; bijgebouw met een venstertje van hergebruikt materiaal van een kruiskozijn (uitspringende latei en onderdorpel).

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne