Parochiekerk Sint-Antonius

Eénbeukige classicistische kerk met ingebouwde westtoren, drie schiptraveeën aansluitend bij een rechthoekig koor met afgekante sluiting. Zandsteenbouw op lage plint van ijzerzandsteen. Eenvoudige volumewerking van leien daken gemarkeerd door de ingesnoerde torenspits.

Sober interieur verlicht door middel van steekboogvensters en overkluisd met een bepleisterd tongewelf op pseudo-gordelbogen (stucwerk).

Mobilair. Barokke schilderij met Emmaüsgangers (18de eeuw), van vroeger altaar; Biechtstoelen, onder meer een gedateerde van 1717 en een in Louis XVI-stijl, einde 18de eeuw;

Merkwaardig orgel, 1710.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne