Hoekhuis

Zeven traveeƫn breed hoekhuis, heden met twee en een halve verdieping en zadeldak (kunstleien), opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de 17de eeuw, doch ingrijpend gewijzigd. Zijpuntgevel in de Grimberghestraat met een hoge onderbouw en speklagen van zandsteen. Voorgevel verhoogd met een halve verdieping.

De voormalige kruisvensters werden tijdens de negentiende eeuw aangepast, doch sommige hoekstenen en posten bleven bewaard. Rechthoekige deur met geprofileerde omlijsting en druiplijst uit de 19de eeuw. (Identieke deuromlijsting in het volledig 19de-eeuws huis nummer 81.)

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne