Gastenkwartier

Tekst van Gastenkwartier van het Klooster Onze-Lieve-Vrouw ten Troost (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70457)

Aanleunend tegen de Karmelietenkerk en voorheen vermoedelijk deel uitmakend van het gastenkwartier, een breedhuis van zes traveeƫn met twee bouwlagen en een scherp hellend, licht gebogen zadeldak (recente pannen), opklimmend tot de 17de eeuw doch aangepast. Gecementeerde voorgevel met rechthoekige muuropeningen, uit de 19de eeuw. Vernieuwde rechterzijpuntgevel en met kunstleien beklede linkerzijpuntgevel.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne