Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4078)

Twee identieke enkelhuizen - in elkaars spiegelbeeld - elk van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw (zie bouwtoelating van 1889, opdrachtgever: H.H. Van den Wijngaert).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel horizontaal gemarkeerd door puilijst. doorlopende lekdrempels kordons en kroonlijst met klossen en tandlijst. Getoogde vensters in riemomlijsting met oren. Rechthoekige deuren in vlakke arduinen omlijsting op neuten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek