Gesloten hoeve

Omvangrijke gesloten hoeve uit de 19de eeuw met gebouwen van baksteen onder zadeldak (pannen) gegroepeerd rondom een geplaveide binnenplaats.

Dubbel boerenhuis van vijf traveeƫn met twee en een halve verdieping, uit het einde van de 19de eeuw. Ertegenover, lange stalvleugel geritmeerd door arduinen deuren. De aanhorigheid aan de straatkant heeft een oudere kern van Spaanse baksteen. Ertegenover, enorme langsschuur gedateerd 1884 door middel van baksteenkoppen in de zijpuntgevel.

Schuurpoort onder houten latei ingeschreven in een bakstenen rondboog; inrijpoorten ernaast.

De moestuin achter het boerenhuis is omringd met een bakstenen muur versierd met dropmotief. Mooi volume van de gebouwen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne