Hof te Nederloo 1

Sedert 1386 vermeld als "Hof te Nederlo", aanvankelijk in het bezit van het geslacht Ofhuys; door huwelijk in de 16de eeuw bezit van J. van der Eycken en in 17de eeuw van P. Vanderlinden.

Complex huis met L-vormige plattegrond, twee bouwlagen en zadeldaken (leien) met dakkapellen, opklimmend tot de 16de eeuw en gerestaureerd in het eerste kwart van de 20ste eeuw door A. Beekman de Carloo. Traditionele bak- en zandsteenstijl met kruiskozijnen, speklagen, hoekblokken en trapgevels. Wapensteen Ofhuys boven de ingangsdeur, en wapensteen Beeckman in de zijgevel.

Beboomd domein met vijver.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne