Burgerhuis met traditionele kern

Tekst van Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4067)

Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, vermoedelijk in kern opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw, doch verbouwd in de loop van de 19de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met muurankers en kelderluik. Rechthoekige vensters met lekdrempels, op de begane grond met kwartholle neggen. Aanpassingswerken verwijderden de stenen vensterkruisen, verbouwden de top tot derde bouwlaag en voorzagen de gevel van een bepleistering en een kroonlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek