Personeelswoningen

Een reeks van arbeidershuisjes, elk met twee bouwlagen en twee traveeƫn onder een doorlopend zadeldak (pannen). Baksteenbouw gemarkeerd door de driedubbele fries van overhoekse muizentand als puilijst; middenste travee opgevat als de zijpuntgevels: licht risaliet met uitgespaarde rondboog, en in de top voorzien van het letteranker W, van de fabriekseigenaar Wittouck.

Mogelijk gaat het om een verbouwing van een aanhorigheid uit het einde van de achttiende eeuw van de voormalige priorij. Steekboogvormige muuropeningen op de eerste, rechthoekige vensters op de tweede verdieping.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne