Voormalige hoeve daterend uit het begin van de 18de eeuw, waarvan de poort het huis en de schuur behouden bleven. Poortgebouw met steil zadeldak (pannen), voorzien van een rechthoekige inrit doch met bewaarde sporen van de rondboogomlijsting van arkose.

Mank boerenhuis van twee verdiepingen met vier traveeƫn en een vijfde blinde, afgedekt met een zadeldak (pannen) op geprofileerde modillons en met een dakkapel; gecementeerde baksteenbouw met ankers met kram en krul. Oorspronkelijke muuropeningen op de bovenverdieping: kruiskozijnen van arkose, een met herstelde, een ander met weggebroken kruisen. Aangepaste rechthoekige muuropeningen op de begane grond, sommige in arduinen omlijstingen (type circa 1800).

Steigergaten, rechthoekige muuropeningen in de achtergevel. Gecementeerde zijgevel met houten kozijnvenster in de top. Verbouwing tot herberg is aangekondigd. Achteraan, schuin ingeplante langsschuur onder zadeldak (pannen); aandak met vlechtingen, topstuk en uilengat; inrit onder houten latei. Deels gecementeerd en ingericht als woning.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne