Watermolen

Watermolen uit de tweede helft van de 18de eeuw, dieper gelegen dan het straatniveau. Eénlaags molenaarshuis van vier traveeën afgedekt met een hoog schilddak (leien), op uitgesneden daklijstbalkjes en voorzien van een dubbele rij dakkapellen. Baksteenbouw. Ingeschreven steekboogvensters van arkose en gelijkaardige deur.

Haaks molenhuis onder zadeldak (leien), op uitgesneden modillons. Getraliede rechthoekige vensters aan de waterzijde (verdwenen scheprad). Zijgevel met vernieuwde top, voorzien van een rechthoekige poort met houten latei onder bakstenen ontlastingsboog op stijlen van arkose. Recenter langsschuurtje

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne