Kasteel van Zevenbronnen

Tekst van Kasteel van Zevenbronnen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40619)

Kasteel van Zevenbronnen, landhuis met bepleisterde en oranje geschilderde gevels, daterend uit de eerste helft van de negentiende eeuw, en naar verluidt opgetrokken met recuperatiemateriaal van de verwoeste gelijknamige priorij, ter plaatse van het gastenkwartier. Twee bouwlagen geritmeerd door rechthoekige vensters en afgedekt met een schilddak (leien) op uitgesneden modillons. Recenter terras tegen de achtergevel.

Rechts ervan, wagenhuis en conciërgewoning uit de negentiende eeuw, gebouwd tegen de schuur van de abdijhoeve. Gevels van het wagenhuis geritmeerd door muurpilastertjes, en voorzien van arduinen rondbogen. Steekboogvensters en -deur van het huis onderlijnd door een doorlopende druiplijst.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kasteel van Zevenbronnen [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40619 (geraadpleegd op ).