Gesloten hoeve

Gesloten hoeve in kern opklimmend tot midden 18de eeuw. Het boerenburgerhuis brandde vijf jaar geleden af en werd volledig herbouwd met gebruik van oude elementen in de gevel onder meer de jaarankers ANNO 1750 en de rondboogdeur van arkose met gedateerde sluitsteen 1750.

Een nieuwe knechtenwoonst in oude stijl werd eveneens opgetrokken. Van de eerste hoevegebouwen bleef enkel de langsschuur bewaard. Bakstenen gebouw onder zadeldak (pannen), met vlechtingen, uilengaten en topstuk in de zijgevel. Mooi gelegen verzonken in de vallei.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne