De Wolvinne

Voormalig huis "de Grote Wolvinnne" gebouwd in 1595 in traditionele stijl en gerestaureerd in 1990. Diephuis, drie venstertraveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (kunstleien).

Hoge trapgevel (negen treden + topstuk) met wit natuurstenen parement bekroond door een overhoeks topfiaal. Middenstijl en tussendorpel van de oorspronkelijke stenen kruiskozijnen zijn verwijderd. Boven het rondboogvormig luik van het drielicht in de top bevindt zich een oculus met gebogen waterlijst. Recent gewijzigde begane grond. Mogelijk verbergen de reclameborden de oorspronkelijke insteekverdieping. Voor het interieur zijn oude zolderbalken te vermelden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek