De Tragische Molen

De tragische molen genaamd, wegens de ongelukken die de molenaarsfamilies troffen.

Houten windmolen met behouden wieken, die in 1956 en in 1970 werd gerestaureerd; inscripties, onder meer "MDM 1760" op balken binnenin, doch er werden oudere balken van de vorige, afgebrande molen hergebruikt.

Molenaarshuis met één verdieping en zadeldak (grijze pannen) met drie dakkapellen, gedateerd A 1784 door verankering in de tuingevel. Gecementeerde gevel met licht steekboogvormige kozijnramen en een rechthoekige deur. Een zijgevel met vlechtingen.

Langsschuur van baksteen met zadeldak (pannen), doch een lemen binnenwand en een poort in stijl- en regelwerk.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne