Hoekhuis Sterre en Blauwe Gheyte

Eertijds twee huizen "Sterre" of "Sevensterre" en "Blauwe Gheyte". Hoekhuis van drie verdiepingen en entresol, onder zadeldak (leien). Imposante bepleisterde en beschilderde lijstgevels in neobarokstijl, gedateerd "Anno 1886" (zie hoektravee, gevelsteen). Benedenverdieping met imitatiebanden en geblokte rondbogen; bovenverdieping geritmeerd door pilasters. Bekroning door middel van klassieke kroonlijst op klossen, met verkropping boven de afgeschuinde hoektravee, laatstgenoemde gemarkeerd door ingang, een driezijdige houten loggia op kraagstuk en balkon en verhoogd in een dakkapel met driehoekig fronton en topstuk. Begane grond gedeeltelijk verborgen achter een storend overbouwd terras.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek