Watermolen

Watermolen op de Lane, die in 1774 een eerste maal werd vernieuwd, en na brand van 1892 het jaar daarop werd heropgebouwd door graaf de Beaurepaire, zie gedenksteen "Renovatum anno MDCCLXXIV Incendio destructum anno MDCCCLXXXXII. Restauratum anno MDCCCLXXXXIII comite Carolo de Beaurepaire de Louvagny".

Twee verdiepingen hoog molenaarshuis onder schilddak (pannen), voorzien van steekboogvormige muuropeningen van baksteen. Aanhorigheden onder meer een dwarsschuur, van baksteen met zadeldak (pannen); haaks dienstgebouw met vlechtingen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne