Semi-gesloten hoeven

Semi-gesloten hoevetje met geplaveid erf, uit einde 19de - begin 20ste eeuw, doch het boerenhuis met oudere kern.

Eénlaags boerenhuisje (nok loodrecht op straat) onder kunstleien zadeldak; baksteenbouw met bovenbouw van leem; beluikte rechthoekige vensters en rechthoekige deur met houten tussendorpel op klosjes. Veldzijgevel afgewerkt met rechte vlechtingen en topstuk.

Lage bakstenen stal met zadeldak (pannen) en een laadvenster. Langsschuur (nok loodrecht op straat) van baksteen met wolfsdak (pannen), gedateerd 1903 door bakstenen van de zijgevel; inrijpoort onder metalen latei. Recente aanhorigheden tegen de omheiningsmuur aan de straatkant. Vervallen bakhuis.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne