Gesloten hoeve

Tekst van Gesloten hoeve (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40493)

Gesloten hoeve uit einde 18de, begin 19de eeuw. Steekbooginrijpoort van gefrijnd arduin opgenomen in een hoevegebouw onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) van vijf traveeƫn met twee verdiepingen en een zadeldak (pannen), uit begin 19de eeuw. Baksteenbouw met gebruik van arduin en met een gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met boven- en onderdorpels van arduin en rechthoekige deur met arduinen omlijsting. Gelijkaardige vensters in de achtergevel met strekse ontlastingsboog. Kunstleien bekleding tegen de straatgevel.

Stal tegenover het poortgebouw, van baksteen onder zadeldak (pannen) afgewerkt met vlechtingen. Langsschuur van baksteen onder wolfsdak (pannen), met een steekboogpoort van gefrijnd arduin zoals de inrijpoort.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gesloten hoeve [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40493 (geraadpleegd op ).