Semigesloten hoevetje

Semigesloten hoevetje uit de 18de eeuw doch naderhand aangepast. In twee woningen verdeeld boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één verdieping en zadeldak (pannen) en houten dakkapel. Gecemenreerde gevels voorzien van rechthoekige vensters en deuren met gecementeerde omlijstingen.

Haaks hoevegebouw eveneens gecementeerd op de met vlechtingen afgewerkte zijpuntgevel na. Langsschuur van baksteen onder zadeldak (golfplaten; naar verluidt tot 1940 nog met stro afgedekt); behouden schuurpoortposten van arduin doch verwijderde boogstenen; inscriptie op de bewaarde sluitsteen "BP/MIDC/ 1749"; gecementeerde straatzijgevel vermoedelijk met vlechtingen. De omheiningsmuur aan de straatkant (dienstgebouwtjes ertegen) behoudt eveneens alleen de poortstijlen van arduin.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne