Brouwerij

Doodlopend steegje met oude brouwerij, eind 18de-begin 19de eeuw, opgetrokken uit baksteen. Drie bouwlagen van drie traveeën onder afgewolfd zadeldak (pannen op houten gebint); laadvenster met houten afsluitingen en resten van de hijsbalk boven derde travee. Rechthoekige muuropeningen met arduinen latei en dorpel, en bakstenen ontlastingsbogen. Omgekeerde U-vormige muurankers in zijgevel, rechte in voorgevel. Op de begane grond werden twee traveeën vervangen door een in beton gevatte aluminiumgaragepoort.

Op het einde van het steegje bevindt zich de romp van een waterpomp: vierkant arduinen blok met geprofileerde dekplaat.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne