Den Beer

Diephuis met drie traveeën en drie en een halve verdieping en zadeldak (leien). Fraaie rococolijstgevel met dubbelhuisopstand, daterend uit het tweede tot derde kwart van de 18de eeuw. Parement van blauwe hardsteen; voornamelijk verticaliserende werking; enkele horizontale accenten door vooruitspringende puilijst, architraaf en kroonlijst. Hoge steekboogvensters in geprofileerde omlijsting met rocaillesluitsteen, op de begane grond voorzien van golvende, gesculpteerde kalven. Lekdrempels op rocailleconsoles en sierlijke smeedijzeren leuningen voor de vensters van de bovenverdieping. Brede fries uitgewerkt als mezzanino met ovale vensters met fraude roedeverdeling. Boven de kroonlijst een golvend gesculpteerd schelpvormig fronton, eveneens geopend met ovale oculus. Spiegelboogdeur in geprofileerde omlijsting bekroond door ovaal bovenlicht met sierlijk gesmede waaier. Storende lichtreclames en overluifeld terras.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek