De Meersman

Voormalig huis "den Meersman", met heropgebouwde voorgevel in neorenaissancestijl in 1951. Diephuis met drie verdiepingen en insteekverdieping, vier traveeën onder zadeldak (leien). Vrij hard en vlak natuurstenen parement met kruiskozijnen. Drieledige in- en uitgezwenkte top met rolwerk geaccentueerd door gekorniste waterlijsten en afgewerkt met een driehoekig fronton waarop het bronzen beeld van "de Meersman" uitgevoerd door beeldhouwer L. Van Esbroeck (1958). Deuromlijsting in neobarokstijl: boog gevat in geblokte omlijsting met sleutel in volutevorm en imposten; eveneens geblokte rechtstanden op neuten: afgelijnde, gelede spiegelboogvormige riem. Zwikken met krulornament. Gekorniste waterlijst die overloopt in de puilijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek