Ingeplant bij een eik en op een heuveltje, hoeve genaamd "de oude molen", daar er zich eertijds een windmolen bevond, die tijdens de oorlog 1914-18 afbrandde.

Eénlaags boerenhuis met zadeldak (pannen), gedateerd "no/ 1711" op de ingekorte deurimposten, en heden in gebruik als dienstruimte. Zandstenen rondboogdeur met kwarthol beloop, uitspringende imposten en sluitsteen. Verbouwde vensters doch houten kozijnramen in de straatgevel. Traditioneel dakgebint, afgezet met leem en eveneens met lemen wanden op de zolder.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne