Motte De Borght

Tekst van Motte De Borght of De Burcht met cottagevilla (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40238)

Zogenaamd "De Borght" of "de Burcht". Kavel naast de kerk en bij de Molenbeek, omringd door een brede watergracht, en waarop de burcht was opgetrokken die circa 1400 samen met de naburige Binnenmolen door de hertogen van Brabant aan de Pipenpoys werd afgestaan en circa 1580 werd verwoest; nadien bouwden de plaatselijke heren een nieuw kasteel op een kavel ertegenover (Burchtlaan nummer 41). Heden staat er een landhuis van 1883.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne