Hoeve Molenhof

Tekst van Hoeve Molenhof (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40201)

Molenhof met eertijds een windmolen; heden gesloten hoeve met gebouwen uit 19de en 20ste eeuw in los verband gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats. Overluifelde inrijpoort met houten latei en bakstenen posten.

Dubbelhuis met één bouwlaag en zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Bepleisterde voorgevel met beluikte rechthoekige vensters met boven- en onderdorpels van arduin en een gelijkaardige deur. Gedecapeerde veldzijdegevel met een rechthoekige deur ingeschreven in een brede, geprofileerde rechthoekige omlijsting van arduin met neuten en druiplijst; houten deurwaaier. Dwarsschuur met afgesnuit zadeldak (pannen) en rechthoekige poort. Hoevegebouw ernaast uit de 20ste eeuw (1937?).


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve Molenhof [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40201 (geraadpleegd op ).