Hoeve Sans Souci

Hoeve Sans souci of Sterckshof naar de kardinaal (19de eeuw) wiens geboortehuis het was.

Heden semi-gesloten voormalige hoeve met geplaveide binnenplaats, uit de 19de eeuw, gesitueerd in de nabijheid van de kerk.

Ruim boerenhuis met twee en een halve verdieping onder zadeldak (leien); witgekalkte baksteenbouw met rechthoekige deur met houten latei en gelijkaardige beluikte en getraliede vensters met lekdrempels van arduin.

Dienstgebouwen (onder meer een ingekorte schuur) onder zadeldak (pannen) met rechthoekige muuropeningen van arduin; karrenhuis met vier rondbogen van baksteen verrijkt met imposten en sluitstenen van arduin.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne