Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lorette

Tekst van Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lorette met treurwilg (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40182)

Achtzijdige bakstenen kapel met piramidaal dak (geschubde kunstleien) uit het derde kwart van de 19de eeuw, voorzien van een arduinen rechthoekige deur met Mariamonogram op de latei.

Bij het altaar gedenksteen "Dese kapel is opgeregt/ ter ere van O.L.V. van Loretten/ door/ Jouffrouw Elisabeth Joanne Sterckx/ Jouffrouw Isabella Philippina Sterckx/ en zijne Eminentie Engelbertus Sterckx Cardinael en aartsbisschop van Mechelen/ MDCCCLI".

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne