Gesloten hoeve

Voormalige gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, opklimmend tot de 17de eeuw doch gewijzigd, heden onbewoond en in gebruik als stapelplaats. In de zijstraat, overluifelde inrijpoort in een breukstenen muurpand.

Boerenburgerhuis met één bouwlaag en een zeer steil zadeldak (pannen); zandsteenbouw in breuksteenverband met gecementeerde voorgevel. Voormalige kruisvensters, heden met lekdrempels en luiken (19de eeuw) doch behouden zandstenen posten. Rechthoekige deur met gelijksoortige stijlen. In de achtergevel, een behouden bolkozijn met uitspringende latei; in de aanbouw tegen de achtergevel, een getralied steekboogvenstertje met sponning (tweede helft 18de eeuw) en later toegevoegde muuropeningen van baksteen. Breukstenen zijpuntgevel met vlechtingen, top en topstuk van baksteen.

Ertegenover, breukstenen dienstgebouw met zadeldak (pannen) en verbouwde muuropeningen. De voormalige langsschuur met zadeldak (pannen) werd verbouwd tot woning.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne