Traditioneel hoekhuis

Hoekhuis met drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen), dagtekenend uit de tweede helft van de 16de eeuw (1582).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, van drie en zes traveeën, waarschijnlijk met zand- en bakstenen parement. Behouden muurankers. Benedenverdieping vrijwel volledig verbouwd tot winkelpui; verbouwde rechthoekige vensters met lekdrempels, enkele nog met decoratieve rolluikkasten uit de 19de eeuw. Drie identieke getrapte dakvensters met overhoeks topstuk doorbreken de kwartholle daklijst: rechthoekig luikgat met latei op karbeeltjes waarboven waterlijst. Vormt eenheid met nummers 18 en 19. Tussen nummer 20 en 22: doorgang naar het zuidportaal van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek