Kasteel van Linkebeek

Mooie ligging op een heuvel van het 10 hectare groot park. Het huidige gebouw werd in de loop van het derde kwart van de 19de eeuw opgetrokken ter vervanging van een in 1665 vermeld "speelhuys", gebouwd door A. van den Winckele, die de plaatselijke heerlijkheid kocht in 1646.

Imposante constructie van zeven traveeƫn en twee bouwlagen, gekenmerkt door de als torens opgevatte midden- en hoekrisalieten, die met hun scherpe tentdaken het volume domineren. Baksteenbouw met verwerking van hardsteen. Licht steekboogvormige vensters in omlijstingen afgewerkt met een druiplijst met gestrekte einden. Wapensteen (d'Anethan) boven de rechthoekige deur.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne