Boerenhuis

Boerenhuis met één bouwlaag van zes traveeën en een zadeldak (pannen), op geprofileerde modillons met diamantpunt, daterend uit einde 18de eeuw - begin 19de eeuw en in kern mogelijk nog ouder. Geelgeschilderde bakstenen gevel. Beluikte rechthoekige vensters met houten latei en lekdrempel van arduin. Rechthoekige deur in een smalle arduinen omlijsting. Linkerzijgevel met vlechtingen en topstuk. Ernaast, overluifelde inrijpoort naar de geplaveide binnenplaats. Langsschuur (nok loodrecht op straat) van baksteen onder zadeldak (pannen); schuurpoort met houten latei; in de langsgevel, rechthoekige deuren met oudere arkoseblokken in de posten.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne