Voorheen een gesloten hoeve die nu door middel van een bakstenen muur op het geplaveid erf in twee eigendommen is verdeeld; maakte voorheen, naar verluidt, deel uit van een kloostercomplex waarvan de gebouwen een groot deel van de huidige straat besloegen.

Overluifeld en gecementeerd poortgebouw uit de 18de eeuw, voorzien van een rondboogpoort met imposten, bewerkte sluitsteen en druiplijst. Aan de erfzijde is de doorgang bekroond met een Sint-Antoniuskapelletje gevat tussen zuiltjes met basis, dekplaat en kapiteeltje. Gecementeerd boerenhuis onder schilddak (pannen) door muurankers gedateerd 1882; mogelijk is het een aangepast dienstgebouw. Voormalige langsschuur onder zadeldak (pannen); baksteenmetselwerk met een oude afgeschuinde poortstijl van zandsteen en sporen van vroegere vakwerkbouw.

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één bouwlaag en een zadeldak (pannen), daterend van 1749 (jaarankers in de voorgevel en opschrift op de deurimposten). Het recent decaperen van de cementbepleistering toont de oorspronkelijke ordonnantie van de bakstenen gevel met zandstenen onderbouw: voormalige zandstenen kruis- en kloosterkozijnen onder dubbele of enkelvoudige bakstenen ontlastingsboogjes, en een mooie barokke rondboogdeur in een geprofileerde en geringde omlijsting van zandsteen met gedateerde imposten, sluitstenen en druiplijst. Nog deels gecementeerde dakkapel afgewerkt met schouder- en overhoeks topstuk, en voorzien van een zandstenen venster met geprofileerde lateiconsooltjes. Aan de achterzijde, een daklijst van uitgesneden houten modillons en dichtgemetselde smalle vensters met uitspringend middenkalf. Gecementeerde zijgevel met schouderstukken en twee topvenstertjes onder uitstekende latei. Aanhorigheden met rondboogdeuren en verbouwde muuropeningen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne